RING

40 68 84 74

TILBUD & SPØRGSMÅL?

Rotte Fakta

Den brune rotte er en østasiatisk art, der er indvandret og indført til Europa, allerede i middelalderen og indført i Norden i 1700-tallet. I Danmark er den brune rotte vidt udbredt og almindeligt forekommende i hele landet.

Den Brune rotte har helt eller delvist udkonkurreret den sorte rotte, så derfor vil denne side koncentrere os om den brune rotte.

Rottens Levesteder

Kloakker og bebyggelse er den brune rottes mest foretrukne levesteder, men rotten kan også findes i gangsystemer som den selv graver i skrænter eller ind under bebyggelse.

Hvor der er gode levevilkår, findes den brune rotte i kolonier. En koloni består af små familiegrupper, kaldet klaner. I klanerne er der både hanner, hunner og unger, men en enkelt han dominerer. Rotterne er aggressive overfor rotter, som ikke er en del af kolonien.

Når rotten søger føde, og den støder på et ukendt fødeemne, vil den smage på det med forsigtighed. Hvis fødeemnet påvirker rotten negativt, f.eks. ved den bliver syg, husker den episoden og vil ikke fremover forsøge at spise den slags føde. Netop denne adfærd gør det svært at bekæmpe rotter med gift.

Den brune rotte er overvejende nat aktiv, og der hvor den lever i bygninger eller kloakker, er der stort set ingen sæsonmæssige ændringer i løbet af året. Den kan få unger hele året, og det er ikke ualmindeligt, at en rotte kan få fem-syv kuld unger årligt. Hvert kuld består af seks til otte unger. 

Drægtighedsperioden er ca. 22 dage, og hunnen er klar til at parre sig igen, kort efter fødslen. Ungerne dier i tre-fire uger, hvorefter de er i stand til at klare sig selv. Tre måneder gamle kan ungerne selv reproducere sig.

Føde

Den brune rotte æder både planteføde og dyrisk føde. Korn og frø udgør en betydelig del af føden, men brun rotte tager blandt andet også insekter, snegle, fisk, frøer, fugle, fugleæg og ådsler.

Fjender

Selvom en del rovdyr kan tage rotter, har det ingen betydning for bestandene.

​Få hjælp til bekæmpelse af rotter

Udfyld denne formular

​Hvis du ønsker at høre mere om Finito, få et tilbud eller ønsker information om skadedyr, så skriv lidt om opgaven og dig selv, i  kontakt formularen herunder!

Du er selvfølgelig altid velkommen til at ringe eller sende en SMS på

tlf: 40 688 474, eller sende en mail på fini@finitoskadedyr.dk 

 
 
Vedhæft evt. billede
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Finito vil kontakte dig, hurtigst muligt.

Firma

Finito Skadedyr v/Kim Fini Christensen

CVR: 30391225

Adresse​

Åkandevej 49
4330 Hvalsø

Kontakt

Telefon: 40 68 84 74 

E-mail: fini@finitoskadedyr.dk