RING

40 68 84 74

TILBUD & SPØRGSMÅL?

Husmusen

Hoved og krop måler tilsammen 8-9 cm, mens halen er lidt kortere. Husmusen findes i Danmark i to former: en nogenlunde ensfarvet mørkegrå form, der er udbredt i Sydjylland op til en linje fra Fredericia til Ringkøbing - og en anden form, der er grå på hoved og ryg med en noget lysere underside, og som findes i den øvrige del af Danmark.

Denne art har siden stenalderen fulgt os i tykt og tyndt og ædt sig tykke i vores forrådskamre.

Levesteder

Husmusen er almindelig i alle dele af landet. I sommerhalvåret holder mange husmus til i haver, parker og på markerne, dog uden at fjerne sig for meget fra bebyggede områder. Fra midten af august begynder disse husmus at søge ind i husene, og den største invasion sker gerne i midten af september; kun ganske enkelte husmus forsøger at overvintre udendørs.

Inden døre kan de gøre stor skade på f.eks. El installationer, IT udstyr, møbler, isolation osv. og kan være årsag til brande og fugt / vandskader samt overføre smitte. Husmus inde i bygninger er yderst produktive og kan formere sig hele året rundt med 4-8 unger i hvert af op til 5-6 kuld i løbet af et år.

Føde

Husmusen er nærmest altædende og har et meget lille vandbehov. Musen kan gøre store skader på lagre og den sætter sig især spor ved at gnave i emballage, ledninger, vægge, møbler samt forurene fødevarer med urin og ekskrementer. Den er stamform til de hvide laboratoriemus.

Fjender

Brud, hermelin, ilder, musvåge, natugle, skovmår, husmår, kat og ræv er blandt de rovdyr, der har husmusen på menuen.

​Få hjælp til bekæmpelse af mus

Udfyld denne formular

​Hvis du ønsker at høre mere om Finito, få et tilbud eller ønsker information om skadedyr, så skriv lidt om opgaven og dig selv, i  kontakt formularen herunder!

Du er selvfølgelig altid velkommen til at ringe eller sende en SMS på

tlf: 40 688 474, eller sende en mail på fini@finitoskadedyr.dk 

 
 
Vedhæft evt. billede
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Finito vil kontakte dig, hurtigst muligt.

Firma

Finito Skadedyr v/Kim Fini Christensen

CVR: 30391225

Adresse​

Åkandevej 49
4330 Hvalsø

Kontakt

Telefon: 40 68 84 74 

E-mail: fini@finitoskadedyr.dk