RING

40 68 84 74

TILBUD & SPØRGSMÅL?

Halsbåndsmusen

Halsbåndmusen måler fra snudespids til halerod 9-13 cm, og den vejer 20-45 gram. Hannerne er en smule større end hunnerne. Halsbåndmusens hale, måler 9.5-13.5 cm, og er længere end hovedet og kroppens samlede længde. Den bliver ofte forvekslet med skovmusen, skovmusens hale er omkring så lang som den samlede hoved- og kropslængde.

Snuden på Halsbåndsmusen er lang, ørerne er lange og afrundede, og øjnene er store og en smule udstående.

Halsbåndmusen er gulbrun på oversiden og på halen, mens undersiden er hvid. Mellem forbenene, og tværs over brystet har den en gulbrun båndformet farvetegning. Skovmusen har også en farvetegning på samme sted, men den er ikke båndformet, men ligner snarere en langstrakt plet.

Levesteder

Halsbåndsmus lever i skov, men også i krat, levende hegn og mere åbne arealer og haver, hvor der er spredte træer og buske. Den er en god klatrer og springer, og om vinteren holder den ofte til i huse og anden bebyggelse.

Arten er overvejende nat aktiv. I hvileperioderne opholder halsbåndmusen sig oftest i gangsystemer, som den graver i jorden, og det er også her, at ungerne fødes. Indimellem kan reden dog findes i et træ.

Føde

Halsbåndmusen spiser både planteføde og dyrisk føde. Størstedelen af føden er planteføde som knopper, frø, frugter, nødder, bog og agern, men blandt andet larver, insekter, edderkopper og orme er også på menuen.

Fjender

Ilder, musvåge, natugle, skovmår, husmår og ræv er blandt de rovdyr, der har halsbåndmusen på menuen.

​Få hjælp til bekæmpelse af halsbåndsmus

Udfyld denne formular

​Hvis du ønsker at høre mere om Finito, få et tilbud eller ønsker information om skadedyr, så skriv lidt om opgaven og dig selv, i  kontakt formularen herunder!

Du er selvfølgelig altid velkommen til at ringe eller sende en SMS på

tlf: 40 688 474, eller sende en mail på fini@finitoskadedyr.dk 

 
 
Vedhæft evt. billede
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Finito vil kontakte dig, hurtigst muligt.

Firma

Finito Skadedyr v/Kim Fini Christensen

CVR: 30391225

Adresse​

Åkandevej 49
4330 Hvalsø

Kontakt

Telefon: 40 68 84 74 

E-mail: fini@finitoskadedyr.dk